Tuesday, June 26, 2007

rus-yunan-arjantinli-venezuellali ve turk..

bir yanda bir rus, amerikada tango ogrenmis ve sonra o kadar iyi olmus ki ogretmeye baslamis.. Diger yanda bir italyan, gelmis amerikaya, tango ogrenmis, tanismis rusla.. rus ogretmis ona tango.. italyan sadece tangoya degil kadina da asik olmus.. sevmisler birbirlerini.. pratiklerde en son dansi beraber yapar olmuslar..

arjantinli, 7 yasinda gelmis amerikaya, annesi-babasi tango ogretmeniymis ama kendisi o yasta ilgilenmiyormus.. bi amerikali ile evlenmis, cocugu olmus.. gun gelmis, tangoya olan genetik aski onu derslere suruklemis.. rus'un ogrencisi olmus, muzigi icinde duyaraktan tangoya asik olmus tekrar tekrar...

yunan, newyorklarda baslamis tangoya.. gelmis bu kucuk kasabaya, kapana sikismislikla kendini tango kursuna atmis.. her figurun arkasindaki mantigi anlayana, detaylarini kavrayana kadar tekrar ediyormus herseyi.. ama an geliyormus, tango tutusunu "solak" versiyonu ile yapacak kadar da eglenceli ve yaratici oluyormus.. herkesin ogretmesini cok begenmezken, rus'unkini begeniyormus..

venezuella'li, doktora yapmaya gelmis amerikaya, sonra burda calismaya baslamis... venezuella'li esi ve iki cocugu ile yasiyormus o da bu kasabada.. tango yapiyorlarmis karisi ile beraber.. 8 sene olmus baslayali ve cok iyi olmus.. onun da ilk hocasi rus'mus!

ve bir turk.. tesadufen baslamis tangoya, ne oldugunu anlamadan kendini icinde bulmus bu isin.. gittigi dersin ve insanlarin guzelliginden boyle hissettigini dusunmus.. ta ki kalkip bu kucuk amerika kasabasina gelip, alakasiz insanlar icine girdiginde, hissettiklerini gorene kadar.. ilk hocasi rus olmus, pratikta onla ilk dans eden venezuella'liymis.. arjantinli ile ilk tango festivalinde dansetmis bol bol, yunanli ise solak versiyonunu bu kizla denemeye kalkmis...

italyan mi, o sadece dansettigi biri olmus..

No comments: